logo

Specialisaties

Sportkinesitherapie

Als sporter stel je je lichaam vaak stevig op de proef. Praktijk K helpt je met sportkinesitherapie zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen om overbelasting en blessures te vermijden en om je terug op de been te helpen na een sportletsel.

Peesletsels, spierletsels, verstuikingen … Ze komen allemaal vaak voor. Een overbelasting of blessure pak je best zo snel mogelijk aan. Zo vermijd je nieuwe problemen. Want een blessure zorgt ervoor dat je gaat compenseren. En dat zorgt op zijn beurt voor nieuwe problemen. Hoe langer je de behandeling van een blessure uitstelt, hoe langer je nodig hebt om te herstellen.

Zo snel mogelijk terug sporten. Dat is de hoofdreden waarom sporters aan sportrevalidatie beginnen na een acuut sportletsel. De drang om te bewegen is vaak groot en stilzitten is moeilijk. Met sportrevalidatie zet je de juiste stappen naar een vlot herstel. Zo vermijd je herval en overbelasting. We begeleiden je om opnieuw te beginnen sporten en pijnvrij te bewegen na een sportblessure. Je behandelingsplan bestaat uit therapie en bewegingsoefeningen, afhankelijk van je sportblessure, en ook advies en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Het doel is niet alleen om het letsel te herstellen, maar we werken ook aan blessurepreventie.

  • Schouderklachten: impingment, supraspinatus-problematiek, frozen shoulder,…
  • Peestonsteking/tendinopathie – spierscheur
  • Elleboogklachten: tenniselleboog (epicondylitis lateralis), golfelleboog (epicondylitis medialis)
  • Knieklachten: meniscus, patellofemorale klachten, kraakbeenletsels, voorste kruisband elongatie/ruptuur, ...
  • Enkeldistorie
  • ...